nabije omgeving

Het vriendelijke heuvellandschap rondom Bredurière biedt volop mogelijkheden om te wandelen. Vanuit Bredurière loopt u zo het bos in naar het lagergelegen riviertje of maakt u een mooie wandeling naar het Lac du Marillet.
Voor de echte wandelliefhebbers zijn er veel wandelroutes beschikbaar in de iets wijdere omgeving. Een aantal van die routes begint in Mareuil sur Lay of Moutiers sur le lay.

Mareuil sur Lay is een dichtbij gelegen dorpje (2,5 km), waar u al uw noodzakelijke boodschappen kunt doen. Er zijn oa 3 bakkers, een Intermarché , 2 verkooppunten van Vin de Mareuil, een presse/tabac, een pizzeria, een apotheek en een tankstation.

Er is een mooie wijnroute vanuit Mareuil sur Lay die u langs de glooiende wijnvelden leidt en waarbij u een bezoek kunt brengen aan 9 plaastelijke wijnboeren. Van kleine biologische wijnboeren tot grote wijnchâteaus.

Vanuit Bredurière kunt u ook zo op de fiets stappen en één van de vele fietsroutes volgen.Ook kunt u een gezellig fietstochtje maken naar het nabij gelegen Chateau de Bessay dat ’s zomers is opengesteld voor bezoekers.Op Château Bredurière kunt u een mountainbike huren voor € 5,- per dag.

Kanovaren op de rivier de Lay of het Lac du Marillet behoort ook tot de mogelijkheden en is een leuke activiteit. U kunt op Château Bredurière kano’s huren ,waarbij u wordt weggebracht, te water wordt gelaten en weer wordt opgehaald.
De kano’s zijn 3 persoons. Kosten € 30,- per kano per halve dag en € 50,- per 2 kano’s per halve dag.

Paardrijden kunt U in de buurt doen van de mooie rivier Yon. Manege Domaine de la Combe is een aanrader.
De rivier Yon is een romantische en avontuurlijke rivier met rotsen en kleine watervalletjes waar u naast paardrijden ook prachtig kunt wandelen en heerlijk kunt zwemmen.

Luçon (12km) is een leuk stadje met een klein oud centrum en een bijzondere kathedraal. Vanuit Château Bredurière kunt u ’s avonds de verlichte toren van deze kathedraal zien. Het gezellige centrum van Luçon heeft verschillende leuke boetiekjes en zonnige terrasjes rondom het marktplein.Er is een kleine sfeervolle markthal en een 2 wekelijkse markt op het marktplein. Buiten het oude centrum bevinden zich de grote winkels, zoals de HyperU en de Supermarché.

Het dichtsbijzijnde golfterrein is Golf de la Domangere, in Nesmy (18km). Het is één van de mooiste golfterreinen van de Vendée en biedt een prachtig parcours met veel waterparijen in Californische stijl.De franse PRO 90 kampioenschappen worden hier gespeeld. Het parcours is 6,4km en hole nummer 7 is de langste hole van Frankrijk.