Een oase van rust

Via een lange lommerrijke oprijlaan bereikt u landgoed Bredurière en ziet u het charmante kasteeltje al liggen. Het landgoed wordt omringd door een glooiend landschap en een bos dat grenst aan een klein riviertje. De kasteeltoren biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving, dat zelfs reikt tot aan de kust.
De 17e eeuwse duiventoren is gerestaureerd en werkt nog. De duiven van Bredurière vliegen in en uit en koeren vredig rondom de toren. Via een ronddraaiende trap kunt u een kijkje nemen in de broednissen.
De “heilige” bron op het landgoed ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en is één van de bijzondere plekjes op Bredurière.
Aan de bosrand ligt de hondenkennel van het oude kasteel. Deze bijzondere kennel is nog in originele staat maar is nu in gebruik als speelplek met een buiten pingpongtafel en een zandbak met speelhuisje voor de kleintjes.Rondom de kennel zijn ook een trampoline, een schommel en een voetbalveldje.  Op het binnenplein, naast de ingang van het zwembad ligt de ‘jeu de boules’- baan.
Het grote verwarmde zwembad (100m2) is geheel ommuurd en is centraal gelegen op het landgoed. Door de oude muren, de olijfbomen en de lavendel heeft het zwembad een typische zuidelijke uitstraling en is het een heerlijke plek om te relaxen, te genieten en om af te koelen.
In het wijnhuis staan nog twee grote druivenpersen en oude wijnvaten. Het is tegenwoordig de overdekte ontmoetingsplek waar met elkaar gegeten en gedronken kan worden.
Voor het château ligt een glooiend wijnveld met chenin, merlot en chardonnay-druiven. Sinds 2015 kan er weer genoten worden van de eigen Château Bredurière-wijn.