bezienswaardigheden Vendée

Veel bezienswaardigeheden hebben direct met de geschiedenis van de Vendée te maken.De bloedige burgeroorlog van 1793 heeft diepe sporen achtergelaten in deze opstandige regio.
Zo is Puy de Fou(70km) een groot attractiepark waar de rijke geschiedenis van de Vendée tot leven wordt gebracht door 3000 acteurs.Het zomerspektakel,le Cinéscénie,is wereldberoemd en mag u eigenlijk niet missen.Sfeervolle impressie van Puy du Fou op Frankrijk.nl

Al sinds de 13e eeuw horen windmolens bij het landschap van de Vendée.Er zijn nu nog zo’n 200 molens, waarvan veel ruïnes.Een aantal molens zijn opengesteld als klein museum.Tijdens de burgeroorlog werd de stand van de wieken gebruikt als intern communicatiemiddel,een soort eerste telegrafie,waardoor men altijd een voorsprong had op de vijand.

Het groene Venetië van Franrijk ligt in het zuiden van de Vendée.De Marais Poitevin is een weelderig groen en waterrijk gebied met ontelbare kanalen.Op vele plaatsen in de Marais kunt u bootjes huren en heerlijk vanaf het water van de natuur genieten.

Vouvant (40km) is één van de “plus beaux villages” in Frankrijk.Het hoger gelegen dorpje wordt omringd door de rivier de Mère. Tour Mélusine is een overblijfsel (de wachttoren) van Chateau Vouvant en biedt een adembenemend uitzicht op het dorpje en de omgeving.U kunt er lekker wandelen door de kleine straatjes en genieten van de pittoreske huizen,de prachtige Romaanse kerk en de gezellige restaurantjes.

Fontenay le Comte (40 km) is een mooi oud stadje met een gezellig centrum waar de rivier de Vendée de stad doorkruist.Het 16e eeuwse Chateau de la Terre Neuve wordt privé bewoond maar is ’s zomers opengesteld voor bezoekers.Het straattheaterfestival “Theatre de la Terre Neuve” vindt eind juli plaats.

Een groot aantal hunnebedden (dolmen) en menhirs (25km) vindt u richting de kust bij het gebied rondom Le Bernard,Avrillé en St.Hilaire la Forêt.Hier is ook het prehistorisch centrum le Cairn, dat 5000 jaar terug gaat in de tijd.

Château de Talmont (35km) is een oud fort uit de 11e eeuw.’s Zomers zijn er talrijke shows en evenementen,zoals de valkenshow op donderdag en vrijdag.In deze ruïne herleven de middeleeuwse tijden van de ridders en de krijgers.

Een bezoek aan de Le Haras de la Vendée (18km) is zeer de moeite waard. Vooral de avondvoorstelling “Operette te paard” is een aanrader.In juli en augustus kunt u iedere donderdagavond genieten van deze bijzondere openlucht paardenshow op muziek van de grootste operettes.De Kerstshow is ook aan te bevelen.
Château Breduriére kan voor u de reserveringen regelen.

Het Aquarium de La Rochelle is een prachtig aquarium dat de onderwaterwereld van de Atlantische Oceaan,de Middellandse Zee en de tropische zeeën laat zien.Er zijn 10.000 vissoorten en 20 haaisoorten te bewonderen.Er is een fantastische onderwatertunnel waar u wordt omringd door vissen en kwallen.Aquarium la Rochelle

In de regio Loire Atlantique zijn de steden Nantes(75km) en Clisson(65km) leuk om te bezoeken.
Nantes heeft een mooi stadscentrum met een middeleeuws kasteel,een grote gotische kathedraal uit de 15e eeuw en veel leuke winkelstraten.In het overdekte winkelcentrum “Passage Pommery” kunt u genieten van de oud-chique ambiance en de exclusieve winkeltjes.
In Clisson waant u zich in Toscane of Umbrië. Tijdens de Vendée oorlog werd het stadje verwoest en is het door Italië liefhebbers weer opgebouwd.Het hogergelegen stadje wordt omringd door de rivier de Sèvre. Er zijn hellende straatjes met gezellige winkeltjes, waar u alleen te voet kunt komen.Clisson is een stukje Italië in Frankrijk,op slechts een uurtje rijden van Château Bredurière.

Voor alle overige nuttige informatie over de Vendée kunt u terecht op Vendée toerisme
Wilt u de drukte in het hoogseizoen vermijden,zorg er dan voor dat u bezienswaardigheden bezoekt tijdens lunchtijd.